Samospráva spustila mobilnú verziu mestského webu

02.10.2013 Poprad

Poprad 1. októbra (TASR) - Mesto Poprad spustilo do oficiálnej prevádzky mobilnú verziu svojho webového sídla. "Keďže stále viac používateľov vstupuje na internet zo svojich mobilných telefónov, rozhodli sme sa dať mestskému webu aj mobilnú verziu. Tá prináša v zjednodušenej forme prehľadnú podobu najžiadanejších informácií o meste. Dominujú aktuality, prehľadne usporiadané sú podstránky Samospráva, Život v meste, Voľný čas a O meste. Na úvodnú stránku sme vytiahli aj Kalendár podujatí usporiadaný prehľadne podľa dátumov a Napíšte nám – formulár pre komunikáciu obyvateľov s mestom," uviedol komunikačný manažér popradskej samosprávy Marián Galajda.
Mobilná verzia mestských stránok bude aj naďalej pod drobnohľadom odborníkov. "Obsah a štruktúra webového sídla mesta Poprad boli optimalizované pre mobilné zariadenia. V ďalšej fáze chceme využívanie stránok verejnosťou štatisticky vyhodnocovať a systém na základe získaných poznatkov ďalej vylepšovať," doplnil vedúci oddelenia informatiky na Mestskom úrade v Poprade Jaroslav Maitner.
Mobilná verzia mestského webu je podľa Galajdu ďalším krokom k zvýšeniu kvality vzájomnej komunikácie popradskej samosprávy s verejnosťou. Po redizajne a úprave štruktúry mestského webového sídla a spustení oficiálneho účtu mesta Poprad na sieti Twitter, pribudla v súčasnosti mobilná verzia webovej stránky. Pred spustením je oficiálny účet mesta aj na ďalšej sociálnej sieti.
 

Vyberte región

mark